Witam wszystkich
bardzo serdecznie
Muszę powrócić
do tematu wyjazdu na Mazury, z uwagi na
dość długą moją
nieobecność
na blogu, podekscytowanie i pośpiech nie pochwaliłam
się
wspaniałymi prezentami od
Kochanych blogowych dziewczyn.
Uleńko z
Manufaktury Dobrych Klimatów dziękuję za
przepiękne bobinki,
które znalazły już
miejsce w mojej pracowni, to bardzo przydatny
gadżet,
poduszeczka na szpilki i igły
wykonana przez Ciebie
Cudna klatka
która zdobi moje mieszkanie i wprowadza w
zachwyt moich gości…
Sylwuś z
Anielskiej Szpulki, dziękuję za materiały, wstążki
kokardki i
guziki. Wiele
elementów zdobi już moje wyroby.
Dziewczyny
jeszcze raz dziękuję za wspaniałe i ciepłe
przyjęcie w swoje
progi i pokazanie
przepięknych mazurskich okolic…
„Kęs”
w Giżycku,
a także w Restauracji Piękna Góra Rudziewicz w
Gołdapi.
Wszystkim którzy będą w okolicy serdecznie polecam te
miejsca.
Niezapomniane
chwile, cudownie spędzony czas…
A tak na koniec
dla chętnych popróbowania różnych
smaków
wrzucam przepis na
ukraińską
przyprawę, polecam….
ADŻYKA
5kg.pomidorów
2kg.papryki
1kg.marchewki
300g.papryki ostrej
500 g.czosnku
3 łyżki soli
500g.cukru
500ml.oleju
500ml.octu
Wszystkie warzywa i jabłka przepuścić przez maszynkę do
mięsa, wyłożyć wszystko do garnka i gotować
3 godziny. Potem dodać ostrą paprykę, olej i gotować
30 min. następnie dodać
czosnek, sól, cukier i gotować 25min., po tym czasie
dodajemy ocet i gotujemy 5min
Gorące rozlewamy do przygotowanych
słoików i zamykamy.
smacznego
Wszystko fajne, a przepis może wypróbuję bo mnie zaciekawił;))
OdpowiedzUsuńDziękuję:) a przepis polecam:)
UsuńBardzo się cieszę że mnie odwiedziłyście i mogłam pokazać mój koniec świata Wam ;-) ściskam mocno Sylwia
OdpowiedzUsuńMy również Cię ścisakmy:)
UsuńTo było cudowne spotkanie...Przepis jest wspaniały...Buziaki kochana do szybkiego zobaczenia...
OdpowiedzUsuńDziękuję Ulcia, buziaki, do szybkiego zobaczenia...
Usuń